Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Blog

Correspondentieadres:
Postbus 2079
3800 CB Amersfoort
Algemene voorwaarden

Blog

Inzoomen op natuursteendag in BUR 1 cursus

Een van de vier cursusdagen van de cursus Begeleiding Uitvoering Restauratie 1 is gewijd aan het materiaal natuursteen. Hoe herken je het, wat zijn de schadebeelden en hoe restaureer je het? Een geweldig interessante dag. Wil u alvast sfeer proeven? Lees dan het leuke artikel dat journalist Wilbert Leistra na een dagje meelopen schreef voor het vakblad Natuursteen.


Lees meer »

Pinakel vormt mooie aanwinst voor NRC-studiecollectie

De nieuwste aanwinst van onze studiecollectie is een pinakel van het Sint-Pieters en Bloklands gasthuis in Amersfoort. Hoog boven op het dak van dit pand staan diverse pinakels. 


Lees meer »

Les in lesgeven

12-9-2018 | Ook onze docenten krijgen les. Want het is een flinke uitdaging om in één dag (soms meerdere) de juiste kennis over te dragen. Het is steeds balanceren tussen kennisoverdracht en het kweken van een alerte houding bij de cursisten, zodat zij na de cursusdag weten wat te doen als ze de behandelde lesstof in de praktijk tegenkomen.


Lees meer »

“Restauratiebestek tilt dialoog over ingrepen monument naar hoger niveau”

1-2-2018 | In december 2017 werd voor de eerste keer de cursus Toepassen van het restauratiebestek gegeven. Zo’n eerste keer is altijd een beetje spannend en een beetje pionieren, zowel voor de docenten, Stefan van Katier (Kabu BV)  en Volker Vlaming (Vlaming Erfgoed), als voor de cursisten, die ofwel uit de ontwerpende ofwel de adviserend hoek komen. Docent Stefan Katier en cursist Frans Goud van Lakerveld Ingenieurs en Architectuurbureau blikken terug.


Lees meer »

8 Maart 2018 Open Avond Erfgoed en Restauratie Opleidingen en Cursussen

18-1-2018 | Goede erfgoedzorg begint bij onderwijs. Op 8 maart 2018 kunt u over de mogelijkheden voor het volgen van een opleiding of cursus in de restauratie terecht op de Open Avond van Nationaal Restauratie Centrum, Hogeschool Utrecht, Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen, ErfgoedAcademie, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Gelders Restauratie Centrum.


Lees meer »

Eerste NRC-betoncertificaten zijn uitgereikt

16-10-2017 | De eerste cursus Herstel van historisch beton zit erop. Veertien deelnemers volgden de nieuwe NRC-cursus Herstel van historisch beton en mochten een gloednieuw certificaat in ontvangst nemen. De cursus werd gegeven door NRC-docenten  Hans van den Hondel, Hans Nooren en Michiel van Hunen.


Lees meer »

Erfgoedprofessionals steeds vaker op cursus

4-10-2017 Voor het behoud van ons erfgoed is vakmanschap onontbeerlijk. De erfgoedzorg zet steeds meer in op kwaliteit bij de uitvoering van restauraties. Het groeiend aantal cursisten van het Nationaal Restauratie Centrum (NRC) laat zien dat erfgoedprofessionals bewust kiezen voor goede bij- en nascholing om zo hun vakkennis en vakmanschap hoog te houden. Om de cursisten optimaal te bedienen, opent het NRC op 4 oktober de deuren van een nieuwe cursuslocatie, vanzelfsprekend in een monument: Klooster Ter Eem in Amersfoort.


Lees meer »

Vakblad Raam en Deur op bezoek bij een NRC-cursus

Vakblad Raam en Deur besteedt ruim aandacht aan restauratie en specifiek aan de vraag "Wat moet je in je mars hebben om in een wereld van verduurzamen, herbestemmen en transformeren aan monumenten te kunnen werken?".


Lees meer »

Wat te doen bij schade aan historisch beton?

De restauratiesector krijgt steeds meer te maken met jonge monumenten met betonschade. Het restaureren van beton is een specialisme en gaat verder dan alleen het aansmeren van een schadeplaats. Hoe kan duurzaam betonherstel zowel vanuit constructief oogpunt, als cultuurhistorische waarden plaatsvinden?


Lees meer »