Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Cursus- programma

Contact:
Postbus 2079
3800 CB Amersfoort
Tel: 06 - 53 400 394
info@restauratiecentrum.nl

Algemene voorwaarden

Praktijktraining Herstel van kozijnen, ramen, deuren, luiken

Op basis van het NRC-handboek Kozijnen, ramen, deuren, luiken dat de cursisten ook ontvangen, wordt tijdens deze tweedaagse cursus uitleg gegeven over diverse vormen van herstel bij kozijnen, ramen, deuren en luiken. Het uitgangspunt voor dit herstel is de Uitvoeringsrichtlijn Historische Timmerwerk (URL 4001) van de stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM). Tijdens deze training komen diverse reparatietechnieken aan bod. 

In de ochtend wordt een op de praktijk gerichte uitleg gegeven over de diverse constructies, oorzaken van aantasting en juiste uitvoering voor een duurzaam resultaat. Ook wordt aandacht besteed aan keuze van houtsoorten en onjuiste detaillering van de diverse constructies. In de middag en tijdens de tweede cursusdag gaan de cursisten zelf aan het werk met het herstel van aangetaste kozijnen, ramen, deuren en luiken, dit onder leiding van een ervaren docent. 

Docent: Joop Jansen en Gert Tutert

duur2 dagen.
datumDinsdag 19 en woensdag 20 april 2022. Vol; u wordt op de reservelijst geplaatst en wij nemen contact met u op zodra er een plaats beschikbaar komt.
locatieAmersfoort.
kosten€ 565,– (exclusief btw).
Inclusief lunch en NRC-handboek Kozijnen, ramen, deuren, luiken.
doelgroepErvaren allround timmerlieden en uitvoerders, werkzaam bij (restauratie) bouwbedrijven, timmerbedrijven en onderhoudsbedrijven.