Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Blog

Contact:
Post- en bezoekadres:
Klooster Onze Lieve Vrouw Ter Eem
Daam Fockemalaan 22
(brievenbus 24)
3818 KG Amersfoort
Tel: 033 - 208 7878
info@restauratiecentrum.nl

Algemene voorwaarden

Erfgoedprofessionals steeds vaker op cursus

Voor het behoud van ons erfgoed is vakmanschap onontbeerlijk. De erfgoedzorg zet steeds meer in op kwaliteit bij de uitvoering van restauraties. Het groeiend aantal cursisten van het Nationaal Restauratie Centrum (NRC) laat zien dat erfgoedprofessionals bewust kiezen voor goede bij- en nascholing om zo hun vakkennis en vakmanschap hoog te houden. 

Het Nationaal Restauratie Centrum ziet een grote diversiteit aan deelnemers, van timmerlieden, metselaars, stukadoors, schilders en glazeniers tot projectleiders en uitvoerders in dienst bij aannemers, beheerders, medewerkers van corporatiesopzichters, ambtenaren van monumentenzorg en bouwtoezicht, architecten en studenten. 

Het Nationaal Restauratie Centrum volgt de ontwikkelingen in de erfgoedwereld nauwgezet. Op advies van een onderwijscommissie van doorgewinterde erfgoedprofessionals wordt het cursusaanbod, en regelmatig ook de inhoud van afzonderlijke cursussen aangepast aan de actualiteit. 

Het vakmanschap in Nederland staat onder druk. Daarom besteedt het NRC ook veel aandacht aan praktijktrainingen en masterclasses voor vaklieden over o.a. herstel van ramen, deuren en kozijnen, natuursteen, historisch smeedwerk, stucwerk, lood, et cetera.

Met een steeds groeiend aantal cursussen en deelnemers heeft het Nationaal Restauratie Centrum een fijne locatie in het Klooster ter Eem in Amersfoort: goed bereikbaar gelegen in het midden van het land, met goede parkeermogelijkheid, een prettige, ruime
cursusruimte en een aparte lunchruimte.