Nationaal Restauratie Centrum (logo)Nieuwsbrief September 2015

Nieuws en Cursusaanbod in september, oktober en november

Scholingsfondsvergoeding eindigt per 1 januari 2016

 • NRC is erkend door het Scholingsfonds voor de Bouwnijverheid / Cordares. Veel van onze cursussen zijn geregistreerd, waardoor voor BouwCAO-medewerkers een aantrekkelijke vergoeding kan worden verkregen. Partijen bij de CAO voor de Bouwnijverheid hebben helaas besloten dat deze vergoedingsregeling per 1 januari 2016 wordt beëindigd. Voor bouwbedrijven is het dus interessant om Bouw-CAO medewerkers nog dít jaar aan te melden voor geregistreerde cursussen, zoals de cursus 'Houtsoorten en toepassing in de restauratie' op 15 oktober a.s.

September

 • 10 september 2015: Houtaantasting en bescherming in de restauratie
  In deze cursus gaat het om het opsporen en herkennen van de oorzaak van houtaantasting. De docent is dé expert op dit bijzondere vakgebied, afkomstig van de Stichting Keuringsbureau Hout. Er zijn nog enkele plekken, aanmelden kan tot uiterlijk 4 september a.s. (meer info)
 • 15, 22 en 29 september 2015: Begeleiding Uitvoering Restauraties I
  Na de start in 2014 van de BUR-cursussen, zijn deze snel een begrip geworden in de restauratiesector. Deze BUR I-cursus is volgeboekt, aanmelders komen op de reservelijst. (meer info)
 • 17 en 24 september, 1 en 8 oktober 2015: Begeleiding Uitvoering Restauraties II
  Er zijn nog enkele plekken in deze 4-daagse cursus. Aanmelden kan tot uiterlijk 10 september a.s.. Deze BUR II-cursus kan los van de BUR I-cursus gevolgd worden. (meer info)

Oktober

 • 15 oktober 2015: Masterclass 'Houtsoorten en toepassing in de restauratie'
  Wat komt er zoal aan bod? Het herkennen van houtsoorten, gebreken aan hout, zaagwijzen, verlijmen en diverse toepassingsmogelijkheden per houtsoort. (meer info)

November

 • 6, 13 en 20 november 2015: Herkennen van bouwstijlen
  Een intensieve én actieve 3-daagse cursus. 's Ochtends worden de voornaamste bouwstijlen doorgenomen. 's Middags wordt de opgedane kennis in de praktijk getoetst en uitgebreid tijdens stadswandelingen en bezoek aan gebouwen. Trek wandelschoenen aan dus! (meer info)
 • 12, 18 en 26 november 2015: Smeedwerk in de restauratie voor ervaren smeden
  Eind 2014 werd de eerste editie van deze cursus aan 10 doorgewinterde smeden gegeven. En met succes! Ook dit jaar staat deze cursus, die in samenwerking met het NGK is ontwikkeld, weer op het programma. (meer info)

Wilt u uw kennis up-to-date houden? Download hier de brochure en maak uw keuze.
Inschrijven kan via: www.restauratiecentrum.nl

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.