Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Cursus- programma

Contact:
Post- en bezoekadres:
Klooster Onze Lieve Vrouw Ter Eem
Daam Fockemalaan 22
(brievenbus 24)
3818 KG Amersfoort
Tel: 033 - 208 7878
info@restauratiecentrum.nl

Algemene voorwaarden

Praktijktraining Uitslagen, kapconstructies en bogen

Op basis van het NRC-handboek Houtconstructies dat de cursisten ook ontvangen, wordt tijdens deze tweedaagse cursus uitleg gegeven over uitslagen van kapspanten, kepers en killen bij het herstel van kapconstructies. Het uitgangspunt voor dit herstel is de Uitvoeringsrichtlijn Historische houtconstructies (URL 3001). Voor het herstel van diverse soorten bogen, wordt uitleg gegeven over het opmeten en uitslaan van bogen en het maken van formelen en schenkels.

In de ochtend wordt een op de praktijk gerichte uitleg gegeven over de te volgen werkwijze bij het uitslaan van kappen en bogen. In de middag en tijdens de tweede cursusdag gaan de cursisten op een werkvloer zelf aan de slag met maken van uitslagen voor kappen, killen, kepers en bogen.  Een ervaren docent geeft instructie en begeleiding. 

Docent: Hans Luft en Ole Streumer

duur2 dagen.
datum27 en 28 maart 2023;  VOL u wordt op de reservelijst geplaatst en wij nemen contact met u op als er een plek beschikbaar komt.
kosten€ 565,– (exclusief btw)
Inclusief lunch en NRC-handboek Houtconstructies.
locatieSchaijk (Noord-Brabant) - Van Dinther Bouwbedrijf.
doelgroepErvaren allround timmerlieden en uitvoerders, werkzaam bij (restauratie) bouwbedrijven, timmerbedrijven en onderhoudsbedrijven.