Nationaal Restauratie Centrum (logo)Nieuws en Cursusaanbod maart en april 2017

Praktijktrainingen Houtconstructies en Lood succesvol

 • In de afgelopen maand is tijdens twee praktijktrainingen volop gewerkt aan lood en aan houtconstructies (zie foto's). Op onze cursuslocatie bij Bouw- en Restauratiebedrijf Van de Burgt & Strooij B.V. in Amersfoort zijn de praktijktrainingen voor ervaren vaklieden prima verlopen.
 • De laatste praktijktraining van dit seizoen, Herstel van kozijnen, ramen, deuren en luiken op 23 en 24 maart 2017 gaat zeker door. Er zijn nog 5 plaatsen vrij. Ook deze training vindt in Amersfoort plaats. U kunt zich nog aanmelden via de website.

   

Even voorstellen

 • Onze docenten zijn allen ervaren monumentenzorgers, die dagelijks werkzaam zijn in de praktijk. Graag stellen wij een van onze docenten aan u voor:
Miel Wijnen is architect. Zijn bureau, Wijnen Architectuur, bestaat sinds 2001 en is gevestigd in Den Bosch. Het bureau begeleidt onder andere restauratie- en herbestemmingsprojecten, waarbij het aspect 'duurzaamheid' een belangrijke rol speelt.

Miel verzorgt op 11 april a.s., samen met Bert van Bommel, Jaap de Jonge en Dick van 't Slot de cursus: Duurzame monumentenzorg - Energiebesparing in monumenten. Deze cursus wordt gegeven bij onze partner, het Gelders Restauratie Centrum in Arnhem.

Cursussen in maart 2017

 • 23 en 24 maart 2017: Praktijktraining Herstel van kozijnen, ramen, deuren en luiken
  Locatie: Amersfoort
  Een tweedaagse praktijkcursus voor ervaren allround timmerlieden en uitvoerders, werkzaam in de restauratie. Onmisbaar voor de vakman die zijn kennis wil verdiepen. (meer info)
 • 14, 21, 28 maart en 4 april 2017: Begeleiding Uitvoering Restauraties 1
  Locatie: Ruinen
  Een stevige introductiecursus voor bouwkundigen, die betrokken zijn bij de beoordeling en begeleiding van onderhoud en restauratie van monumenten. De meest belangrijke thema's binnen de restauratie komen aan bod. (meer info)

Cursussen in april 2017

 • 11 april 2017: Duurzame monumentenzorg (energiebesparing in monumenten)
  Locatie: Arnhem
  Vier docenten nemen u deze dag interactief mee door de vele nieuwe ontwikkelingen in dit jonge vakgebied (meer info).
 • 20 april 2017: Interieurbehoud van monumenten
  Locatie: Amersfoort

  Behoud van monumentale interieurs gaat niet vanzelf, gelukkig komt er steeds meer aandacht voor maatregelen om waardevolle interieurs te beschermen. Docent Harrie Schuit weet hier op levendige wijze veel over te vertellen (meer info).

Wilt u uw kennis up-to-date houden? Download hier de brochure

en maak uw keuze. Inschrijven kan via: www.restauratiecentrum.nl

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.