Nationaal Restauratie Centrum (logo)OCW en RCE geïnteresseerd in NRC

Jacko Engee en Jeroen Westerman werken sinds kort als beleidsmedewerkers erfgoed bij resp. het ministerie van OCW en de RCE. Omdat zij ook ‘onderwijs’ in hun portefeuille hebben, kwamen ze kennismaken met het NRC in klooster Ter Eem in Amersfoort. Voorzitter Boudewijn de Bont en coördinator Agnes van Alphen gaven uitleg over de korte bij- en nascholingscursussen, die het NRC jaarlijks organiseert voor vele honderden (bouwkundige) erfgoedprofessionals. 


Foto v.l.n.r.: Jacko Engee (OCW), Jeroen Westerman (RCE) en Boudewijn de Bont (NRC) kijken rond in de cursuszaal van het NRC in klooster Ter Eem in Amersfoort.

Uitslagen en bogen maken: machtig mooi!

Ook voor ervaren restauratietimmerlieden blijft het maken van uitslagen en bogen lastig. Vandaar dat het NRC hier een nieuwe praktijktraining voor heeft ontwikkeld, die op 11 en 12 februari 2020 voor het eerst in Schaijk werd gegeven. Een reactie van één van de deelnemers: Het klassikaal tekenen van de bogen was superinteressant en machtig mooi om te leren! Twee dagen is eigenlijk te kort!


Foto links: De 11 cursisten afkomstig van 4 erkende restauratiebouwbedrijven, met docenten Gert Tutert en Joop Jansen . 
Foto rechts: 
Praktijkdocent Gert Tutert geeft uitleg
Fotografie: Jan van Dalen

Cursussen in april 2020

Cursussen in mei 2020

  • 27 mei, 3 en 10 juni 2020: Herkennen van bouwstijlen
    Locatie: Leiden, Utrecht en Amsterdam
    Deze cursus is vol, maar wordt extra georganiseerd op 18 en 25 september en 2 oktober 2020
    Meer info en aanmelden
Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.