Nationaal Restauratie Centrum (logo)Nieuws en Cursusaanbod JUNI 2019

NRC-docenten weer up-to-date!

Tijdens de intensieve jaarlijkse docentendag zijn 8 (van de 36) NRC-docenten weer getraind in didactische vaardigheden en moderne werkvormen. Tijdens deze intensieve dag werd geoefend met het creëren van een veilige leeromgeving, waarin de cursisten optimaal kennis kunnen opdoen. Ook werden diverse werkvormen doorgenomen, zodat de lesstof niet alleen theoretisch wordt overgedragen, maar ook met oefeningen wordt herhaald. In november wordt deze dag nogmaals gehouden met een groep andere NRC-docenten. Met dank aan trainer Gilbert Bookelman van Centalis.

V.l.n.r. staand: René Klaasen, Bert van Bommel, Dirk van der Plaat, Wilfred Mengerink, Gert Tutert en John van den Heuvel.
V.l.n.r. zittend: Jaap de Jonge, Gilbert Bookelman (trainer) en Willlard van Reenen.

Even voorstellen

Onze docenten zijn allen ervaren monumentenzorgers, die dagelijks werkzaam zijn in de praktijk. Graag stellen wij één van onze docenten aan u voor:

Jos Creemers is specialist houtaantasting door insecten en schimmels in gebouwen en werkt bij SHR, het onafhankelijke houtonderzoeksinstituut in Wageningen. Op basis van zijn kennis en ervaring (o.a. 10 jaar praktisch in de bestrijdingsbranche) beoordeelt hij schades aan hout en adviseert hij objectief over de noodzaak van en de mogelijkheden voor aanpak van houtaantasting. Jos Creemers verzorgt op 20 juni a.s. de cursusdag Houtaantasting in Monumenten bij onze partnerorganisatie GRC in Arnhem.

Cursussen GRC Erfgoedwerkplaats Reuversweerd

In juni a.s. organiseert onze partner GRC een aantal korte cursussen, die worden gekoppeld aan de restauratie van landgoed Reuversweerd. Onderwerpen zijn:

  • Diagnose en aanpak van optrekkend vocht in historische gebouwen
  • Restauratie en isolatie van een historisch dak
  • Werken met het bouwhistorisch rapport
  • Materiaalkeuzes en -inkoop bij een restauratie

Voor meer informatie en aanmelden kijkt u op de website van het GRC

Cursussen in juni 2019

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.