Nationaal Restauratie Centrum (logo)Nieuws en Cursusaanbod september 2019

NIEUW: NRC studieboeken nu ook gratis digitaal in te zien

Even bekijken hoe een schuifraamkozijn met vast kalf precies in elkaar zit? Of nazoeken hoe je lood aanbrengt bij een kraallatverbinding? De studieboeken van het NRC bieden altijd uitkomst.

Het NRC beschikt als kennis- en cursusinstelling over een schat aan informatie. Omdat kennisdeling en kwaliteitsbevordering kernwaarden zijn van het NRC, is besloten om de studieboeken laagdrempelig te ontsluiten. Voortaan zijn vrijwel alle NRC-boeken gratis digitaal in te zien via de website van het NRC.

Met behulp van een zoekfunctie kun je nu razendsnel speuren naar tips en uitleg voor alle mogelijke bouwkundige problemen, die zich bij de uitvoering van restauratiewerk kunnen voordoen. Natuurlijk blijven de boeken te koop, want de naslagwerken van het NRC mogen natuurlijk niet ontbreken in de boekenkast van de bouwkundige erfgoedprofessional.

Blader gemakkelijk digitaal door bijvoorbeeld het boek Lood, zink en koper.  Dit is ook mogelijk op je smartphone.

Even voorstellen

Onze docenten zijn allen ervaren monumentenzorgers, die dagelijks werkzaam zijn in de praktijk. Graag stellen wij één van onze docenten aan u voor:

Annelies Lely begeleidt als projectcoördinator bij Dijkoraad, transformatie-, beleidsontwikkelings- en verduurzamingstrajecten. Ook geeft zij regelmatig lezingen over energietransitie en brandveiligheid van erfgoed. Annelies heeft heeft vastgoed & makelaardij gestudeerd. Zij verzorgt bij het NRC de cursus Brandveilig erfgoed. Deze cursus was aanvankelijk op 13 juni 2019 gepland, maar wordt verplaatst naar september. De datum wordt via onze website bekend gemaakt. Inschrijven is al wel mogelijk (zie onder).

Wijzigingen

Twee cursussen die in juni gepland staan, worden door onvoorziene omstandigheden verplaatst.  De cursus Brandveilig erfgoed wordt verplaatst van 13 juni a.s. naar een nog nader te bepalen datum in september. De cursus Houtaantasting in monumenten zal niet op 20 juni a.s. worden gehouden, maar wel op 13 november a.s. Voor beide cursusdagen kan nog steeds worden ingeschreven via de website.

Cursussen in september 2019

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.