Nationaal Restauratie Centrum (logo)Blog over vernieuwde cursus 'toepassen van het restauratiebestek

In de cursus 'Toepassen van het restauratiebestek' leren deelnemers om de kwaliteitsnormen in de restauratie op het niveau van contracteren, toe te passen. Zeer nuttige kennis, want met gebruikmaking van het restauratiebestek kun je kwaliteitsnormen op een heldere manier contracteren en verloopt de inschrijving bij aanbestedingen veel efficiënter. Docenten Stefan Katier en Volker Vlaming leggen in deze blog uit welke actualiseringen zijn doorgevoerd. Deze cursus wordt weer gegeven op 15 december 2020.

Foto links: Over de leibedekking uitgelopen loodwit. Als in het bestek – een deel van de keten – niet omschreven staat dat het lood gepatineerd moet worden, dan is dit het gevolg.
Foto midden: Docent Volker Vlaming
Foto rechts: Docent Stefan Katier

Cursus in HET NAJAAR volgen? wacht niet te lang met aanmelden!

Wilt u nog een bij- of nascholingscursus bij het NRC volgen, wees er dan snel bij. Door de annulering van de voorjaarscursussen is het druk in het najaar. Diverse cursussen zijn al vol. In het onderstaande overzicht zijn de cursussen vermeld die plaatsvinden in september en oktober waarin nog plaatsen zijn. Graag begroeten wij u in onze speciale 'Corona-proof' cursusruimte: de grote serre (met ruim terras) aan de achterzijde van klooster Ter Eem! De ingang van deze tijdelijke cursuszaal bevindt zich aan de achterzijde van het klooster en heeft een eigen parkeerterrein.

Foto's: De tijdelijke 'Corona'-proof' cursusruimte van het NRC in de grote serre aan de achterzijde van klooster Ter Eem in Amersfoort

Cursussen in September 2020


cursussen in oktober 2020

 • 1 oktober 2020 Duurzame monumentenzorg
  Locatie: Amersfoort
  Meer info en aanmelden
 • 7 oktober 2020 Schadebeelden bij monumenten
  (middagworkshop over schade door isolerende maatregelen, vocht en zout)
  Locatie: Arnhem
  Meer info en aanmelden
 • 27 oktober 2020 Masterclass Houtsoorten en toepassing in de restauratie
  Locatie: Amersfoort
  Meer info en aanmelden
 • 28 oktober, 4, 11 en 18 november 2020 Begeleiding Uitvoering Restauraties 1
  Locatie: Amersfoort
  Meer info en aanmelden
Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.