Nationaal Restauratie Centrum (logo)Nieuws en Cursusaanbod in september 2016

Out of the box

Een keer per jaar spreken we met onze Raad van Advies: een groep van erfgoedexperts vanuit verschillende organisaties. Tijdens deze bijeenkomst wordt 'out of the box' nagedacht over onderwerpen als (marketing)strategie, het versterken van de cursussen en het verbeteren van het draagvlak voor de NRC-activiteiten. Ook wordt gezocht naar mogelijkheden om samen te werken met collega-cursusinstellingen. De Raad van Advies is dit jaar uitgebreid met Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw en Karin Westerink van de gemeente Amsterdam / Federatie Grote Monumentengemeenten.


Afbeelding: Raad van Advies en bestuur van het NRC

Even voorstellen

 • Onze docenten zijn allen ervaren monumentenzorgers, die dagelijks werkzaam zijn in de praktijk. Graag stellen wij een van onze docenten aan u voor:
Harrie Schuit is specialist conservering & restauratie interieurs bij de RCE. Hij studeerde aan het Instituut Collectie Nederland en de Universiteit van Leiden. Bij de Monumentenwacht Noord-Brabant zette hij de Interieurwacht op. Sinds 2011 is hij werkzaam voor de RCE, tevens geeft hij geregeld gastcolleges aan verschillende opleidingen.

Harrie verzorgt op 6 oktober 2016 de cursus Interieurbehoud van Monumenten in Amsterdam. Deze cursusdag is inmiddels ook meerdere malen verzorgd op incompanybasis voor de gemeente Maastricht.

Cursussen in september en oktober 2016

 • 8, 15, 22 en 29 september 2016: Begeleiding Uitvoering Restauraties 1
  Locatie: Amsterdam
  (nog 3 plaatsen beschikbaar)
  Deze vierdaagse cursus biedt basiskennis, die onmisbaar is bij de beoordeling en begeleiding van restauratieprojecten. Aansluitend op deze cursus kan de BUR 2 worden gevolgd (meer info).
 • 6 oktober 2016: Interieurbehoud van monumenten
  Locatie: Amsterdam
  (nog 8 plaatsen beschikbaar)
  Behoud van monumentale interieurs gaat niet vanzelf, gelukkig komt er steeds meer aandacht voor maatregelen om waardevolle interieurs te beschermen. Docent Harrie Schuit (RCE) weet hier op levendige wijze veel over te vertellen (meer info).
 • 11 oktober 2016: Restauratie van ijzerwerk
  Locatie: Amsterdam
  (nog 8 plaatsen beschikbaar)
  Twee docenten uit de praktijk, Lilian Fopma en Addy Kon, bieden in deze basiscursus volop info over materiaal, techniek en kwaliteitsnormen rondom staal, giet- en smeedijzer in (jonge) monumenten (meer info).
 • 13 oktober 2016: Toepassen van kwaliteitsnormen in de monumentenzorg
  Locatie
  : Arnhem (nog 1 plaats beschikbaar)
  Wat iedere restauratieprofessional moet weten over de nieuwe ERM-richtlijnen wordt aan de hand van praktijkcases helder uitgelegd. Actueel en allesbehalve saai! Er is nog een plek beschikbaar in Arnhem (meer info).

  Wilt u uw kennis up-to-date houden? Download hier de brochure en maak uw keuze.
  Inschrijven kan via: www.restauratiecentrum.nl
Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.