Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Cursus- programma

Contact:
Postbus 2079
3800 CB Amersfoort
Tel: 06 - 53 400 394
info@restauratiecentrum.nl

Algemene voorwaarden

Masterclass Houtsoorten en toepassing in de restauratie

Elementaire kennis van houtsoorten, zaagwijzen en de juiste toepassing van hout is buitengewoon belangrijk bij de restauratie van monumenten. Temeer, omdat in diverse kwaliteitsrichtlijnen, die door de Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM) in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zijn opgesteld, wordt aangegeven dat restauratieprofessionals aantoonbaar over deze kennis moeten beschikken.

In deze interactieve cursus, die is ontwikkeld in samenwerking met de Vereniging Timmerwerk Restauratie en de Stichting Hout Research, worden veel voorkomende houtsoorten besproken. Verder worden zaken als het herkennen van houtsoorten, gebreken aan hout, zaagwijzen, verlijmen, samenstelling van hout en diverse toepassingsmogelijkheden per houtsoort aan de hand van monsters en praktijkvoorbeelden doorgenomen.

Docent: Joop Jansen en René Klaassen

'Goede aanvulling, verdieping en opfrissing van mijn houtkennis'
Ilco Postma, woningcorporatie Vivare

duur1 dag.
datumWoensdag 16 november 2022. Vol u wordt op de reservelijst geplaatst. Wij nemen contact met u op zodra er een plaats beschikbaar is. 
locatieAmersfoort.
kosten€ 340,– (exclusief btw).
Inclusief lunch en NRC-handboek Houtbouw: van vlechtwerk tot houtbekleding.
doelgroepErvaren allround timmerkrachten vanuit timmerfabrieken en (restauratie-) bouwbedrijven, uitvoerders, monumentenwachters, inspecteurs en toezichthouders (van overheidsinstellingen), die werkzaam zijn in de renovatie en restauratie.