Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Cursus- programma

Correspondentieadres:
Postbus 2079
3800 CB Amersfoort
Algemene voorwaarden

Natuursteen in monumenten

Aan bijna elk monument in Nederland komt natuursteen voor. Veel natuursteen werd (en wordt) geïmporteerd. Het was daarom kostbaar en werd vaak alleen als bekleding toegepast. Natuursteen is een bijzonder complex materiaal. De verwerking ervan vergt veel kennis en gebeurt veelal door de weinige restauratiesteenhouwers, die ons land nog telt. Het is belangrijk dat de partijen die bij onderhoud en restauratie van natuursteen betrokken zijn, ook kennis hebben van dit bijzondere materiaal.

In deze cursus worden verschillende natuursteensoorten en hun eigenschappen en verwerkings- cq toepassingsmogelijkheden behandeld.

Deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met de Vereniging van Restauratie Steenhouwers en wordt gehouden bij een steenhouwerij. Op deze manier kan de theorie tijdens een rondleiding worden toegelicht. In de werkplaats zijn meerdere steensoorten aanwezig en bewerkingstechnieken te zien. De cursist krijgt tijdens deze cursusdag handvatten, waarmee tijdens de voorbereiding en uitvoering van het restauratieproces verantwoorde keuzes kunnen worden gemaakt om natuursteen aan monumenten zorgvuldig te laten onderhouden en restaureren.

Docent: Daniël Spee en John van den Heuvel

Speciaal voor de monumentenwachters in Nederland biedt het NRC deze cursus aan tegen de gereduceerde prijs van € 250,- exclusief btw (reguliere prijs bedraagt € 320,- exclusief btw).

duur1 dag.
datumDinsdag 3 november 2020.
locatieAmeide.
kosten€ 250,– (exclusief btw).
Inclusief lunch en syllabus.
doelgroepMonumentenwachters.