Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Cursus- programma

Correspondentieadres:
Postbus 2079
3800 CB Amersfoort
Algemene voorwaarden

Duurzaam restaureren voor monumentenwachters

Duurzaamheid in de restauratie is een steeds belangrijker wordend thema. Niet alleen in de planvorming en voorbereiding rondom een restauratieproject speelt dit onderwerp, ook voor de monumentenwachters is een uitdagende en verantwoordelijke taak weggelegd. Alle partijen in de bouwketen dienen immers intensief samen te werken om tot correcte keuzes, goede oplossingen en een juiste uitvoering te komen. In de uitvoering dienen door vaklieden vaak nog detailkeuzes gemaakt te worden, waarbij goed vakmanschap en kennis van historische waarden, -materialen en -technieken onmisbaar zijn. 

In deze interactieve en praktische tweedaagse cursus worden monumentenwachters breed geïnformeerd over het thema 'duurzaamheid' in de monumentenzorg. Naast theoretische uitleg worden praktijksituaties uitgewerkt en verwerkingsopdrachten uitgevoerd.

De volgende onderwerpen passeren de revue:

  • Het belang van duurzaam restaureren en de rol van de bouwhistorie van een pand bij de mogelijke keuzes voor duurzame ingrepen
  • Duurzame materialen en de relatie tot de levensduur en de belasting voor het milieu
  • Het inpassen van technische installaties in monumenten en de gevolgen voor de historische waarde van een monument
  • De wijze van werken die garant staat voor de juiste uitvoering van de gekozen duurzame maatregelen

Deze 2-daagse cursus is een afspiegeling van de 3-daagste cursus 'Duurzaam restaureren voor vaklieden' en is toegespitst op monumentenwachters.

Docenten: Willard van Reenen - Joop Jansen -Dick van 't Slot

Speciaal voor de monumentenwachters in Nederland biedt het NRC deze cursus aan tegen de gereduceerde prijs van € 500,- exclusief  btw (reguliere prijs voor een 2-daagse cursus bedraagt € 590,- exclusief btw).

duur 2 dagen.
datumMaandag 28 en dinsdag 29 september 2020. - Deze cursus is vol, u wordt op wachtlijst geplaatst. Indien er een plek vrij komt, nemen wij contact met u op of u alsnog wilt deelnemen.
locatie Amersfoort.
kosten€ 500,– (exclusief btw).
Inclusief lunch en syllabus.
doelgroepMonumentenwachters.