Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Cursus- programma

Correspondentieadres:
Postbus 2079
3800 CB Amersfoort
Algemene voorwaarden

Masterclass 'Houtsoorten en toepassing in de restauratie'

Elementaire kennis van houtsoorten, zaagwijzen en de juiste toepassing van hout is buitengewoon belangrijk binnen de restauratie van monumenten. Temeer omdat in diverse kwaliteitsrichtlijnen, die door de Stichting Erkende Restauratie Kwaliteit in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed worden aangegeven, dat restauratieprofessionals aantoonbaar over deze kennis moeten beschikken.

In deze interactieve cursus worden veel voorkomende houtsoorten besproken. Verder worden zaken als het herkennen van houtsoorten, gebreken aan hout, zaagwijzen, verlijmen, samenstelling van hout en diverse toepassingsmogelijkheden per houtsoort aan de hand van monsters en praktijkvoorbeelden doorgenomen.

Docent: Joop Jansen en René Klaassen

'Goede aanvulling, verdieping en opfrissing van mijn houtkennis'
Ilco Postma, woningcorporatie Vivare

duur1 dag
datumwoensdag 26 september 2018. Deze cursus is vol, u wordt op de reservelijst geplaatst. (De cursus wordt niet op 18 september 2018 gehouden, zoals in brochure vermeld.)
locatie Arnhen
kosten€ 320,– (excl. btw) incl. lunch en cursusboek
doelgroepErvaren allround timmerkrachten vanuit timmerfabrieken en (restauratie)- bouwbedrijven, uitvoerders, monumentenwachters, inspecteurs en toezichthouders, die werkzaam zijn in de renovatie en restauratie.