Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Cursus- programma

Correspondentieadres:
Postbus 2079
3800 CB Amersfoort
Algemene voorwaarden

Herkennen van bouwstijlen

Een driedaagse cursus voor het opdoen van algemene kennis van historische bouwstijlen in Nederland, vooral bestemd voor al diegenen die zich willen verdiepen in de monumentenzorg. De cursus geeft aan de hand van beeldmateriaal een chronologisch overzicht van de voornaamste bouwstijlen van de middeleeuwen tot de modernere tijden. Behalve aan algemene kenmerken van stijlen wordt ook aandacht besteed aan typerende details.

De cursisten worden in de gelegenheid gesteld om de opgedane kennis grondig te toetsen tijdens de stadswandelingen, gecombineerd met bezoeken aan gebouwen. De eerste twee cursusdagen zijn gewijd aan de historische bouwstijlen inclusief de 19de-eeuwse neostijlen. Tijdens de derde en laatste cursusdag wordt de bouwkunst uit de eerste helft van de 20ste eeuw behandeld.

Docent: Ernest Kurpershoek

'Veel geleerd, goede balans tussen klassikaal les en architectuurwandelingen in historisch Amsterdam.
Leuk en afwisselend.'

Inge Matteij-Pos

duur3 dagen.
datumdonderdag 17 september en de vrijdag 25 september en 2 oktober 2020.
VOL, u wordt op de wachtlijst geplaatst.
locatieLeiden, Utrecht, Amsterdam.
kosten€ 885,– (exclusief btw).
Inclusief lunch, syllabus en excursies.
doelgroepAmbtenaren (monumentenzorg en toezicht), medewerkers van professionele beheerders en eigenaren van monumenten, medewerkers van advies- en architectenbureaus, medewerkers van (restauratie)bouwbedrijven, die betrokken zijn bij restauratieprojecten.