Cursuslocatie:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Cursus- programma

Correspondentieadres:
Postbus 2079
3800 CB Amersfoort
Algemene voorwaarden

Herkennen van Bouwstijlen

Een driedaagse intensieve cursus voor het opdoen van algemene kennis van historische bouwstijlen in Nederland, vooral bestemd voor al diegenen die zich willen verdiepen in de monumentenzorg. De cursus geeft aan de hand van beeldmateriaal een chronologisch overzicht van de voornaamste bouwstijlen van de Middeleeuwen tot de modernere tijden. Behalve aan algemene kenmerken van stijlen wordt ook aandacht besteed aan typerende details.

De cursisten worden in de gelegenheid gesteld om de opgedane kennis grondig te toetsen tijdens de stadswandelingen, gecombineerd met bezoeken aan gebouwen. De eerste twee cursusdagen zijn gewijd aan de historische bouwstijlen inclusief de 19e-eeuwse neostijlen. Tijdens de derde en laatste cursusdag wordt de bouwkunst uit de eerste helft van de 20e eeuw behandeld.

Docent: Ernest Kurpershoek

'Veel geleerd, goede balans tussen klassikaal les en architectuurwandelingen in historisch Amsterdam. Leuk en afwisselend.'
Inge Matteij-Pos

duur3 dagen
datumVol, u wordt op de reservelijst geplaatst - Woensdagen 27 mei, 3 en 10 juni 2020.
datum Extra gepland: Vrijdagen 18, 25 september en 2 oktober 2020.
plaatsLeiden, Utrecht, Amsterdam
kosten€ 885,– (excl. btw) incl. lunch en syllabus
doelgroepAmbenaren (monumentenzorg en toezicht), medewerkers van professionele beheerders en eigenaren van monumenten, medewerkers van advies- en architectenbureaus, medewerkrs van (restauratie-)bouwbedrijven, die betrokken zijn bij restauratieprojecten.