Nationaal Restauratie Centrum (logo)Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuws en Cursusaanbod in september en oktober

Scholingsfondsvergoedingen ter discussie

 • Het NRC is erkend door het Scholingsfonds voor de Bouwnijverheid / Cordares. Veel van onze cursussen zijn geregistreerd, waardoor voor BouwCAO-medewerkers een aantrekkelijke vergoeding kan worden verkregen. Helaas wordt momenteel binnen het Scholingsfonds gesproken over het afslanken of mogelijk opheffen van deze vergoedingen per 1 januari 2016. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

September

 • 3 september 2015: Duurzame Monumentenzorg
  Deze cursus is volgeboekt. U kunt zich wel aanmelden voor de reservelijst of de volgende editie van deze cursus in 2016.
 • 10 september 2015: Houtaantasting en bescherming in de restauratie
  Het gaat in deze cursus om het opsporen en herkennen van de oorzaak van houtaantasting. De docent is dé expert op dit bijzondere vakgebied, afkomstig van de Stichting Keuringsbureau Hout. (meer info)
 • 15, 22 en 29 september 2015: Begeleiding Uitvoering Restauraties I
  Na de start in 2014 van de BUR-cursussen, zijn deze snel een begrip geworden in de restauratiesector. De BUR I wordt dit jaar een extra keer georganiseerd wegens grote belangstelling. In deze ingelaste versie zijn nog 2 plaatsen vrij. (meer info)
 • 17 en 24 september, 1 en 8 oktober 2015: Begeleiding Uitvoering Restauraties II
  Deze 4-daagse cursus is onmisbaar voor iedere restauratieprofessional die inhoudelijk betrokken is bij de uitvoering van bouwprojecten. Deel II van deze cursus is los van deel I te volgen. (meer info)

Oktober

 • 15 oktober 2015: Masterclas 'Houtsoorsten en toepassing in de restauratie'
  Wat komt er zoal aan bod? Het herkennen van houtsoorten, gebreken aan hout, zaagwijzen, verlijmen en diverse toepassingsmogelijkheden per houtsoort. (meer info)
  "Goede aanvulling, verdieping en opfrissing van mijn houtkennis", meldt een oud-cursist over deze cursus.

Wilt u uw kennis up-to-date houden? Download hier de brochure en maak uw keuze.
Inschrijven kan via: www.restauratiecentrum.nl

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.