Nationaal Restauratie Centrum (logo)Zomerse Incompany-training voor bouwbedrijf van tienen

Op de eerste dag na de bouwvakantie organiseert het NRC elk jaar een cursusdag voor Bouwbedrijf Van Tienen uit Nijmegen. Docenten Wilfred Mengerink en Joop Jansen behandelden schadebeelden bij monumenten veroorzaakt door vocht en gebreken in muurwerk. Na een gezellige lunch in de ruime tuin achter het klooster, werd 's middags een bezoek gebracht aan paleis Soestdijk. Architect Maarten Peek van bureau Hylkema Erfgoed gaf een interessante rondleiding en vertelde over de toekomstige plannen en de geschiedenis van het paleis. Directeur Nicole van Tienen blikt terug op een zinvolle dag; 'Tijdens deze cursussen realiseren we ons dat we goed bezig zijn als restauratiebouwbedrijf, maar dat er in ons vak nog zoveel te leren blijft. Het programma was boordevol en we konden veel praktische vragen stellen. De excursie naar Soestdijk was natuurlijk uniek, je krijgt niet vaak de kans om zo'n bijzonder gebouw eens goed te bekijken. Het was weer een geslaagde dag!'. 

Ook interesse in een incompany-cursus? Neem gerust contact met ons op via info@restauratiecentrum.nl of 06-53400 394.


Foto’s: Bouwbedrijf Van Tienen uit Nijmegen volgde op 17 augustus 2020 in de serre van klooster Ter Eem in Amersfoort de workshop ‘Schadebeelden bij monumenten’. s'Middags werd de groep rondgeleid in Paleis Soestdijk in Baarn.

Cursus in HET NAJAAR volgen? dan graag Even opletten!

De NRC-cursussen worden voorlopig aan kleine groepen van maximaal 12 personen gegeven in de serre aan de achterkant van klooster Ter Eem in Amersfoort. Op deze manier kunnen wij voldoen aan de COVID-19 voorschriften en veilig lesgeven. Komt u naar Amersfoort voor een cursusdag, dan kunt u rechtstreeks naar de achterzijde van het klooster rijden, fietsen of wandelen. Er is daar ook een ruime parkeerplaats.


routebeschrijving klooster

Cursussen in September 2020

cursussen in oktober 2020

 • 1 oktober 2020 Duurzame monumentenzorg
  Locatie: Amersfoort
  Meer info en aanmelden
 • 7 oktober 2020 Schadebeelden bij monumenten
  (middagworkshop over schade door isolerende maatregelen, vocht en zout)
  Locatie: Arnhem
  Meer info en aanmelden
 • 13, 14 oktober 2020 Praktijktraining Houtconstructies
  Locatie: Amersfoort
  Meer info en aanmelden
 • 27 oktober 2020 Masterclass Houtsoorten en toepassing in de restauratie
  Locatie: Amersfoort
  Meer info en aanmelden
 • 29 oktober, 6 en 13 november 2020 Herkennen van bouwstijlen
  Locaties: Leiden, Utrecht, Amsterdam
  Meer info en aanmelden
Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.