Nationaal Restauratie Centrum (logo)Nieuws en Cursusaanbod september 2018

Incompany cursussen: iets voor uw organisatie?

Veel cursussen van het NRC kunnen ook incompany bij uw organisatie worden gegeven voor groepen vanaf 10 personen. Neem even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Even voorstellen

 • Onze docenten zijn allen ervaren monumentenzorgers, die dagelijks werkzaam zijn in de praktijk. Graag stellen wij één van onze docenten aan u voor:
Hans Nooren is werkzaam als commercieel technisch adviseur bij Vogel BV in Zwijndrecht. Hij is ruim 30 jaar als betononderhoudskundige werkzaam in de betonreparatie branche. Eén van zijn specialisaties is het restaureren en pereventief beschermen van beton. Hij is o.a. betrokken geweest bij de restauratie van Zonnestraal, gebouw De Holland, Zwarte Silo en Radio Kootwijk.

Cursussen in september 2018

 • 11 september 2018: Stutten en stempelen - MIDDAGWORKSHOP
  Locatie: Amsterdam

  De stut- en stempelfase van een bouwwerk is vaak de meest kritische fase van de constructieve ingreep. Deze interactieve middagworkshop omvat, naast een theoretische uitleg, ook een bezoek aan enkele projecten voor praktische uitleg (meer info).
 • 12 en 26 september, 10 en 31 oktober 2018: Historische tuinen en parken
  Locatie: verschillende locaties

  Een vierdaagse training die een goede basiskennis op tuinhistorisch vlak aanbiedt. De cursist leert de meest gangbare historisch tuinstijlen kennen.  (inschrijven via GRC).
 • 13 september 2018: Bouwsporen in historisch metsel- en voegwerk
  Locatie: Amersfoort

  Een cursusdag gericht op restauratievoegers en -metselaars, die werkzaam zijn op onderhouds- en restauratieprojecten in de monumentenzorg. De inhoud is afgestemd op de eisen in de uitvoeringsrichtlijnen voor historisch metsel- en voegwerk (meer info).
 • 25 september 2018: Herstel van historisch beton
  Locatie: Amersfoort

  Het restaureren van beton bij jonge monumenten is een specialisme dat verder gaat dan alleen het aansmeren van een schadeplaats. Tijdens de cursusdag komt duurzaam betonherstel aan bod, dat zowel vanuit constructief oogpunt, als cultuurhistorische waarden kan plaatsvinden (meer info).
 • 26 september 2018: MC Houtsoorten en toepassing in de restauratie
  Locatie: Arnhem
  - VOL  (bij voldoende extra aanmeldingen volgt een 2e cursusdag)
  Een interactieve cursus, waarin onder meer het herkennen van houtsoorten, gebreken, zaagwijzen en toepassingsmogelijkheden worden doorgenomen (meer info).
 • 20 en 27 september, 4 en 11 oktober 2018: Begeleiding Uitvoering Restauraties 1
  Locatie: Amersfoort (nog enkele plaatsen beschikbaar)

  Een stevige introductiecursus voor bouwkundigen, die betrokken zijn bij de beoordeling en begeleiding van onderhoud en restauratie van monumenten. De meest belangrijke thema’s binnen de restauratie komen aan bod (meer info).

Cursussen in oktober 2018

 • 2 oktober 2018: Duurzame monumentenzorg
  Locatie: Amersfoort - VOL
  (deze cursus wordt begin 2019 weer gegeven)
  Vier docenten nemen u deze dag interactief mee door de vele nieuwe ontwikkelingen in dit jonge vakgebied (meer info).
 • 8 en 9 oktober 2018: Praktijktraining Lood bij dakbedekkingen en goten
  Locatie: Amersfoort -
  Nog één plek beschikbaar
  Een tweedaagse praktijktraining voor ervaren vaklieden over de toepassing van lood in de restauratie van monumenten. Naast een theoretisch deel, worden diverse werkstukken gemaakt, onder leiding van een ervaren docent (meer info).
 • 31 oktober, 7 en 14 november 2018: Herkennen van bouwstijlen
  Locatie: Amsterdam
  Tijdens drie interactieve cursusdagen leidt docent Ernest Kurpershoek u letterlijk en figuurlijk door de eeuwen. In de ochtenden wordt de theorie in de klas doorgenomen. In de middagen worden illustratieve stadswandelingen gemaakt (meer info).
Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.