Nationaal Restauratie Centrum (logo)Nieuws en Cursusaanbod september en oktober 2017

Cursus onderhoudsschilderwerk uitgebreid

 • De cursus Onderhoudsschilderwerk wordt op 31 oktober a.s georganiseerd bij onze partner, het Gelders Restauratie Centrum in Arnhem. Schilderwerk bij monumenten is een kostbare zaak. Vaak legt het beslag om meer dan 50% van het beschikbare budget voor het totale onderhoud van een pand. Erfgoedprofessionials kunnen zich verdiepen in dit onderwerp, via deze NRC-cursus.
  Docent Wilfred Mengerink zal voortaan ondersteuning krijgen van Peter Voshart van Linova Verfproducten. Hij heeft een brede expertise op het vlak van verfsoorten en de toepassing ervan in de monumentenzorg. Peter heeft in het verleden voor het NRC lesgegeven over het vergulden van bladgoud. Wij zijn blij dat hij zich weer voor het NRC gaat inzetten en heten hem wederom van harte welkom!

Even voorstellen

 • Onze docenten zijn allen ervaren monumentenzorgers, die dagelijks werkzaam zijn in de praktijk. Graag stellen wij één van onze docenten aan u voor:
Taco Hermans is opgeleid als restauratiearchitect en bouwhistoricus. Momenteel is hij werkzaam als senior onderzoeker instandhouding bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. In die functie heeft hij zich onder meer gespecialiseerd in glas, glas-in-lood en de isolatie van vensters.

Taco Hermans verzorgt op woensdag 11 oktober 2017, de nieuwe cursus Beglazing in Monumenten.
Let op: deze cursus is verplaatst van 12 oktober naar 11 oktober.

Cursussen in september 2017

 • 19 en 26 september + 3 en 10 oktober 2017: Begeleiding Uitvoering Restauraties 1
  Locatie: Amersfoort
  - nog 2 plaatsen beschikbaar
  Een stevige introductiecursus voor bouwkundigen, die betrokken zijn bij de beoordeling en begeleiding van onderhoud en restauratie van monumenten. De meest belangrijke thema's binnen de restauratie komen aan bod (meer info).
 • 28 en 29 september 2017 Kleurhistorisch onderzoek
  Locatie: Amersfoort en Amsterdam
  - deze cursus is vol
  Twee cursusdagen waarin theorie en praktijk volop worden gecombineerd. Een cursist over deze cursus: 'Inspirerende cursus, geweldig leuk. Goede combi van theorie en zelf kleuronderzoek doen' (meer info). Deze cursus is vol, in het voorjaar van 2018 wordt de cursus weer georganiseerd.

Cursussen in oktober 2017

 • 5 oktober 2017: Masterclass Restauratiemetselwerk
  Locatie: Amersfoort

  Een verdiepingscursus voor ervaren metselaars, voegers, uitvoerders, monumentenwachters, inspecteurs en toezichthouders. Reactie van een cursist: 'Veel kennis opgedaan! Het contact met medecursisten, professionals uit verschillende richtingen was ook zeer stimulerend' (meer info).
 • 11 oktober 2017: Beglazing in monumenten
  Let op
  : deze cursus is verplaatst van 12 oktober naar 11 oktober 2017
  Locatie: Amersfoort
  In samenwerking met de RCE is een cursus ontwikkeld voor restauratieprofessionals, die met regelmaat te maken krijgen met glas in monumenten. Met de verworven kennis kijkt u met meer verstand van glas, naar een monumentaal gebouw en stelt u de juiste vragen (meer info).
 • 20 en 27 oktober + 3 november 2017: Herkennen van Bouwstijlen
  Locatie: Amersfoort en Amsterdam

  Tijdens drie interactieve cursusdagen leidt docent Ernest Kurpershoek u letterlijk en figuurlijk door de eeuwen. Een cursist over deze drie dagen: 'Veel geleerd, goede balans tussen klassikaal les en architectuurwandelingen. Leuk en afwisselend' (meer info).
 • 31 oktober 2017: Onderhoudsschilderwerk
  Locatie: Arnhem

  Schilderwerk is bijzonder kwetsbaar en gevoelig voor achterstallig onderhoud. In deze cursus wordt onder meer uitgelegd hoe problemen kunnen worden voorkomen door tijdig en vakkundig uitgevoerd schilderwerk (meer info).

Wilt u uw kennis up-to-date houden? Download hier de brochure en maak uw keuze. Inschrijven kan via: www.restauratiecentrum.nl

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.