Nationaal Restauratie Centrum (logo)Nieuwsbrief Oktober 2015

Nieuws en Cursusaanbod in het najaar

Incompany-cursussen: leuk en zinvol!

 • Wist u dat het NRC vrijwel alle cursussen uit het programma ook incompany organiseert? Heeft u specifieke opleidingswensen? Wij denken met u mee! Het minimum aantal deelnemers voor incompany-trainingen is 10 personen. Als u zelf de locatie en catering regelt, kunt u uiteraard rekenen op een aantrekkelijke korting.

  Voor Aannemersbedrijf B.F. van Tienen uit Nijmegen organiseerde het NRC al twee keer een incompany cursus. Nicole van Tienen: "In de cursus'Natuursteen in Monumenten wordt je kennis van natuursteen getest. De docenten laten zien dat de restauratie van dit eeuwenoude product gecombineerd wordt met de nieuwste technieken. Dit vak is niet alleen traditioneel en conservatief! De Masterclass Metselwerk vonden wij een interactieve cursus waarbij theorie en praktijk dicht bij elkaar komen".

Even voorstellen

 • Onze docenten zijn allen ervaren monumentenzorgers, die dagelijks werkzaam zijn in de praktijk. Graag stellen wij één van onze docenten aan u voor:
Ernst de Beaufort is senior restauratieconstructeur in de regio Amsterdam, werkzaam bij EversPartners Ingenieursbureau. Hij heeft ruime ervaring met funderingsherstel, stut- en stempelwerk en constructief cascoherstel. Bij het NRC doceert hij één dagdeel over bouwconstructies, funderingen en betonwerk binnen de
4-daagse cursus Begeleiding Uitvoering Restauraties II. Hij geeft ook de 1-daagse cursus Stutten & Stempelen, die in 2016 van start gaat.

Scholingsfondsvergoedingen - laatste kans!

Zoals u vermoedelijk al heeft gehoord eindigen de Scholingsfondsvergoedingen voor BouwCAO medewerkers per 1 januari 2016. Grijp dus nog snel uw kans om enkele cursussen met deze aantrekkelijke vergoedingen te volgen. Bij onderstaande cursussen staat aangegeven of er een vergoeding kan worden aangevraagd.

Cursussen oktober

 • 15 oktober 2015: Houtsoorten en Toepassing in de restauratie (met Scholingsfondsvergoeding)
  Deze cursus is volgeboekt, maar er is al een wachtlijst van 5 personen. Bij voldoende extra aanmeldingen wordt geprobeerd dit jaar nog een extra cursusdatum in te lassen, zodat bouwbedrijven nog Scholingsfondsvergoedingen kunnen aanvragen. (meer info)

Cursussen november

 • 10 november 2015: Monumentenzorg voor Vastgoedorganisaties
  Onmisbaar voor bouwkundigen van professionele monumenteneigenaren. 's Ochtends krijgt u uitleg over o.a. subsidies, vergunningen en adviezen over renovatie en onderhoud. 's Middags bezoekt u enkele projecten. Gerichte informatie dus, voor beter vastgoedbeheer van uw erfgoed. (meer info)
 • 6, 13 en 20 november 2015: Herkennen van bouwstijlen
  Een intensieve én actieve 3-daagse cursus. 's Ochtends worden de voornaamste bouwstijlen doorgenomen. 's Middags wordt de opgedane kennis in de praktijk getoetst tijdens stadswandelingen en bezoek aan gebouwen. Trek de wandelschoenen maar aan! (meer info)
 • 12, 18 en 26 november 2015: Smeedwerk in de restauratie voor ervaren smeden
  Eind 2014 werd de eerste editie van deze cursus aan 10 doorgewinterde smeden gegeven. En met succes! Ook dit jaar staat deze cursus, die in samenwerking met het NGK is ontwikkeld, weer op het programma. (meer info)

Cursussen december

 • 3 december 2015: Kozijnen, ramen, deuren en luiken (met Scholingsfondsvergoeding)
  Aan de hand van het gelijknamige NRC-studieboek (dat uitgereikt wordt bij de cursus), wordt ingegaan op het maken en herstellen van kozijnen, ramen, deuren en luiken. Een praktische cursus, waarbij cursisten ook de eigen 'probleemgevallen' kunnen inbrengen. (meer info)
 • 10 december 2015: Masterclass 'Restauratiemetsel- en voegwerk in de restauratie'
  (met Scholingsfondsvergoeding)
  Er is nog één plek in deze cursus, waarin de ervaren restauratiemetselaar, monumentenwachter, projectleider of toezichthouder zijn kennis over materialen en technieken kan vergroten. Voor de snelle beslisser dus. (meer info)
 • 17 december 2015: Toepassen van Kwaliteitsnormen in de Monumentenzorg
  Wat iedere restauratieprofessional moet weten over de nieuwe ERM-richtlijnen wordt aan de hand van praktijkcases helder uitgelegd. Actueel en allesbehalve saai! (meer info)

Wilt u uw kennis up-to-date houden? Download hier de brochure en maak uw keuze.
Inschrijven kan via: www.restauratiecentrum.nl

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.