Nationaal Restauratie Centrum (logo)Nieuws en Cursusaanbod mei en juni 2017

NRC vanaf 15 mei 2017 gevestigd in Klooster Ter Eem in Amersfoort

 • De verbouwing van de nieuwe ruimtes van het NRC in het prachtige Rijksmonumentale klooster Onze Lieve Vrouw Ter Eem in Amersfoort is bijna klaar. Vanaf 15 mei a.s. zullen wij daar veel van onze cursussen gaan geven. Deze nieuwe locatie is gemakkelijk bereikbaar vanaf de autoweg en vanaf het station. Ook is er ruim gratis parkeerruimte.

Even voorstellen

 • Onze docenten zijn allen ervaren monumentenzorgers, die dagelijks werkzaam zijn in de praktijk. Graag stellen wij een van onze docenten aan u voor:
Cor Bouwstra is restauratiearchitect. Zijn bureau, Verlaan & Bouwstra Architecten, bestaat sinds 1979 en is gevestigd in Vianen. Het bureau is gespecialiseerd in restauratie van monumenten en nieuwbouw in oude stadskernen.

Cor verzorgt de laatste cursusdag van de 3-daagse cursus Begeleiding Uitvoering Restauraties 2, over de afwerking van een monument. Hierin worden onderwerpen zoals pleisterwerk, schilderwerk, glas, decoratieve afwerking en historische vloeren, -wanden en -plafonds uitgewerkt. De BUR 2-cursus wordt gegeven op 1, 7 en 16 juni a.s. in Amersfoort.

Cursussen in mei 2017

 • 2, 9, 16 en 23 mei 2017: Begeleiding Uitvoering Restauraties 1
  Locatie: Amersfoort

  Deze 4-daagse introductiecursus is volgeboekt en inmiddels van start gegaan. U kunt zich uiteraard weer aanmelden voor de najaarsronde van deze cursus op 19, 26 september, 3 en 10 oktober a.s. (meer info).

Cursussen in juni 2017

 • 1, 7 en 16 juni 2017: Begeleiding Uitvoering Restauraties 2
  Locatie: Amersfoort
  Tijdens deze 3-daagse cursus worden de balangrijkste thema's binnen de restauratie dieper uitgewerkt. Op het programma staan: bestekken, constructies, dakbedekkingen en de afwerking (zowel binnen als buiten) van een monument. Omdat er voldoende aanmeldingen zijn gaat de cursus zeker door. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar (meer info).
 • 20 juni 2017: Masterclass Kozijnen, ramen, deuren en luiken
  Locatie: Arnhem

  Een op de praktijk gerichte cursusdag, waarin het maken en herstellen van buiten- en binnenramen, deuren, deurkozijnen en luiken aan bod komen. Ook worden de gebruikte houtsoorten besproken. Omdat er voldoende aanmeldingen zijn gaat de cursus zeker door. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar (meer info).
 • 22 juni 2017: Toepassen van kwaliteitsnormen in de monumentenzorg
  Locatie: Arnhem

  Kwaliteit bij de uitvoering van restauratiewerk is niet altijd vanzelfsprekend. Tijdens deze dag wordt praktisch ingegaan op de beoordelings- en uitvoeringsrichtlijnen die, binnen de stichting ERM, door vele betrokken partijen in de monumentenzorg zijn ontwikkeld. Omdat er voldoende aanmeldingen zijn gaat de cursus zeker door. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar(meer info).
 • 29 juni 2017: Masterclass Houtsoorten en toepassing in de restauratie
  Locatie: Amersfoort

  Een interactieve cursus, ontwikkeld in samenwerking met de Vereniging Timmerwerk Restauratie en de Stichting Hout Research, waarin onder meer het herkennen van houtsoorten, gebreken, zaagwijzen en toepassingsmogelijkheden worden doorgenomen. Omdat er voldoende aanmeldingen zijn gaat de cursus zeker door. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar (meer info).

Wilt u uw kennis up-to-date houden? Download hier de brochure en maak uw keuze. Inschrijven kan via: www.restauratiecentrum.nl

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.