Nationaal Restauratie Centrum (logo)Nieuws en Cursusaanbod mei en juni 2018

Wilt u deze nieuwsbrief blijven ontvangen? Laat het ons weten.

Als u ook in de toekomst op de hoogte wilt blijven van de cursussen van het NRC, klik dan hier. Wegens de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming zullen wij in de toekomst de nieuwsbrief alleen nog toesturen aan partijen die zich hiervoor hebben aangemeld.

Succesvolle cursusdagen in Arnhem en Amersfoort

De cursus Toepassen van kwaliteitsnormen wordt momenteel her en der in het land op aanvraag incompany gegeven. Ook interesse om deze actuele cursusdag voor uw medewerkers bij uw eigen organisatie te laten geven? Neem dan even contact met ons op. Op 17 april jl. vond deze cursusdag bij het NRC in Amersfoort plaats (foto links).

De praktijktraining Kepers en nokvorsten werd wegens grote belangstelling op 23 april jl. in Amersfoort een extra keer georganiseerd (foto midden). Bij voldoende inschrijvingen zullen we deze cursus dit jaar nogmaals organiseren, dus aanmelden kan nog steeds.

In de cursus Duurzame monumentenzorg is een nieuwe docent, Kees Huis in 't Veld, gestart. Deze cursus werd op 19 april jl. bij onze partner het GRC in Arnhem gegeven (foto rechts). Op 2 oktober a.s. wordt de cursus wederom georganiseerd, dan bij het NRC in Amersfoort.

Even voorstellen

 • Onze docenten zijn allen ervaren monumentenzorgers, die dagelijks werkzaam zijn in de praktijk. Graag stellen wij één van onze docenten aan u voor:
Ingrid Heffels is senior brandveiligheidsadviseur bij Dijkoraad Viavesta. Zij heeft een bouwkundige achtergrond en adviseert vooral gemeenten. Na diverse grote branden (Volendambrand, vuurwerkbrand Enschede) is er bij overheden veel behoefte aan advisering rondom gebouwen en brandveiligheid. Ook is zij betrokken bij diverse normeringen (NEN, BRL-en en Bouwbesluit).

Ingrid Heffels verzorgt op 26 juni 2018 de cursus Monument en brandveiligheid.

Cursussen in mei 2018

 • 15 mei, 22 mei en 29 mei 2018: Begeleiding Uitvoering Restauratie 2
  Locatie: Ruinen - voor de snelle beslisser (aanmelden uiterlijk 4 mei a.s.)

  Tijdens deze 3-daagse cursus worden de belangrijkste thema's binnen de restauratie dieper uitgewerkt. In Ruinen wordt een ochtend besteed aan herstelmethodieken bij aardbevingsschade en het bouwkundig versterken van monumentale en beeldbepalende panden (meer info).
 • 24 mei, 31 mei, 7 juni en 14 juni 2018: Begeleiding Uitvoering Restauraties 1
  Locatie: Amersfoort - deze cursus is volgeboekt, maar wordt in september weer gegeven
  Een stevige introductiecursus voor bouwkundigen, die betrokken zijn bij de beoordeling en begeleiding van onderhoud en restauratie van monumenten. De meest belangrijke thema’s binnen de restauratie komen aan bod. (meer info)

Cursussen in juni 2018

 • 26 juni 2018: Monument en brandveiligheid
  Locatie: Amersfoort - nog één plek beschikbaar

  Met welke risico’s, schadebeperkingen en -ontvluchtingen rondom brandveiligheid dient rekening te worden gehouden bij het gebruik van een monument en bij het plannen en uitvoeren van bouwwerkzaamheden in monumenten? Daar komt u meer over te weten tijdens deze cursusdag (meer info).
Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.