Nationaal Restauratie Centrum (logo)Nieuws en Cursusaanbod in januari en februari

Programmaboekje 2016

 • Heeft u de cursussen voor het aankomende jaar al bekeken?
Er staan veel interessante cursussen gepland, die zowel op onze eigen cursuslocatie in Amsterdam, als in Arnhem bij onze partner; het Gelders Restauratie Centrum, worden gegeven. Wilt u het programmaboekje ook ontvangen? E-mail dan even uw postadres aan: info@restauratiecentrum.nl. U kunt het boekje ook bekijken op onze website: programma 2016.

Even voorstellen

 • Onze docenten zijn allen ervaren monumentenzorgers, die dagelijks werkzaam zijn in de praktijk. Graag stellen wij één van onze docenten aan u voor:
René Klaassen doet al 21 jaar toegepast houtonderzoek bij de Stichting Hout Research (SHR). Zijn belangrijkste werkvelden zijn houtaantasting en houtsoorten. Hij adviseert over o.a. houtsoortenkeuze, effect van herbestemming op houtkwaliteit in gebouwen, fundering, houtkwaliteit en houtsterkte in het werk en het herkennen van oorzaken van houtschades.
Op 4 februari (in Amsterdam) en op 3 november (in Arnhem) geeft hij, samen met docent Joop Jansen, de masterclass 'Houtsoorten en toepassing in de restauratie'.

Cursussen januari

 • 27+28 januari 2016: Lood bij dakbedekking en goten
  Locatie: Arnhem

  Een  tweedaagse praktijktraining voor ervaren vaklieden, die wordt gegeven bij het GRC in Arnhem. De cursisten krijgen niet alleen uitleg over de toepassing van lood in de restauratie, maar gaan zelf ook uitgebreid aan de slag, onder leiding van een ervaren docent. (meer info)

Cursussen februari

 • 2+3 februari 2016: Masterclass Houtconstructies
  Locatie: Utrecht
  Een tweedaagse praktijktraining voor ervaren vaklieden, die wordt gegeven op de praktijklocatie van het NRC in Utrecht. De eerste ochtend wordt uitleg gegeven over houtconstructies en onjuiste technieken. Daarna gaan de cursisten, onder leiding van een ervaren docent, zelf aan het werk. (meer info)
 • 4 februari 2016: Masterclass Houtsoorten en toepassing in de restauratie
  Locatie: Amsterdam

  Een interactieve en populaire cursus, die keer op keer veel cursisten trekt. "Goede opfrissing, aanvulling en verdieping van mijn houtkennis', vatte een cursist samen. De cursus wordt gegeven door docenten René Klaassen (zie boven bij 'Even voorstellen') en Joop Jansen. (meer info)
 • 11 februari 2016: Houtaantasting en bescherming in de restauratie
  Locatie: Amsterdam
  Het gaat op deze cursusdag om het opsporen en herkennen van de oorzaak van houtaantasting. De docent is dé expert op dit bijzondere vakgebied, afkomstig van de Stichting Keuringsbureau Hout. (meer info)
 • 18 februari 2016: Masterclass Restauratiemetselwerk
  Locatie: Amsterdam
  Een verdiepingscursus voor ervaren metselaars, voegers, uitvoerders, monumentenwachters, inspecteurs en toezichthouders. Reactie van een cursist: "Veel kennis opgedaan! Het contact met mede-cursisten, professionals uit verschillende richtingen was ook zeer stimulerend". (meer info)

Wilt u uw kennis up-to-date houden? Download hier de brochure en maak uw keuze.
Inschrijven kan via: www.restauratiecentrum.nl

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.