Nationaal Restauratie Centrum (logo)Nieuws en Cursusaanbod januari, februari en maart 2017

Begin 2017 slim, meld u aan voor een restauratiecursus!

 • Het NRC wenst u een vakkundig 2017! Wij verwelkomen u dit jaar graag bij één van onze boeiende cursussen. Neem een kijkje in onze brochure.
 • De nieuwe cursus 'Herstel van historisch beton' is gepland op 7 september 2017 in Amersfoort. In de volgende nieuwsbrief zullen wij meer vertellen over het inhoudelijke programma.
 • De 4-daagse introcursus: Begeleiding Uitvoering Restauraties 1 wordt in maart 2017, in samenwerking met de Vereniging Restauratie Noord, ook bij Bouwmensen in Ruinen aangeboden. 

Even voorstellen

 • Onze docenten zijn allen ervaren monumentenzorgers, die dagelijks werkzaam zijn in de praktijk. Graag stellen wij een van onze docenten aan u voor:
Klaas Boeder is zelfstandig restauratie-adviseur en docent aan diverse restauratieopleidingen. In het verleden is hij werkzaam geweest bij een architectenbureau, in de gemeentelijke monumentenwereld en bij de Monumentenwacht.

Hij verzorgt op 26 en 27 januari 2017, samen met Anton van Delden, de praktijktraining Herstel van Stucwerk bij het GRC in Arnhem. Ook is hij als docent actief tijdens de praktijktraining Houtconstructies, samen met Gert Tutert. Deze training vindt plaats op 9 en 10 februari 2017 in Amersfoort.

Cursussen in januari 2017

 • 26 en 27 januari 2017: Praktijkcursus Herstel van Stucwerk
  Locatie: Arnhem
  Een cursus voor voorlieden en metselaars, die regelmatig bestaand stucwerk van wanden en plinten plaatselijk moeten herstellen, aanhelen en afwerken. Tijdens de twee cursusdagen worden diverse opdrachten uitgevoerd. (meer info)

Cursussen in februari 2017

 • 2 en 3 februari 2017: Praktijkcursus Lood bij dakbedekkingen en goten
  Locatie: Amersfoort
  Deze cursus is volgeboekt. Er is al een wachtlijst. Zodra er voldoende wachtenden zijn wordt een extra cursus ingepland.
  Een tweedaagse praktijktraining voor ervaren vaklieden over de toepassing van lood in de restauratie van monumenten. Naast een theoretisch deel, worden diverse werkstukken gemaakt onder leiding van een ervaren docent. (meer info)
 • 9 en 10 februari 2017: Praktijkcursus Houtconstructies
  Locatie: Amersfoort
  Een tweedaagse praktijktraining voor ervaren vaklieden. De eerste ochtend wordt uitleg gegeven over houtconstructies en onjuiste technieken. Daarna gaan de cursisten zelf aan het werk. (meer info)

Cursussen in maart 2017

 • 9 maart 2017: Natuursteen in monumenten
  Locatie: Steenhouwerij Meesters-In, Ameide

  Een interessante introductiecursus, die wordt georganiseerd bij een steenhouwerij. Eerst worden natuursteensoorten, eigenschappen, verwerkings- en toepassingsmogelijkheden behandeld, daarna kunt u een kijkje nemen in de praktijk. (meer info)
 • 23 en 24 maart 2017: Praktijktraining Herstel van kozijnen, ramen, deuren en luiken
  Locatie: Amersfoort
  Een tweedaagse praktijkcursus voor ervaren allround timmerlieden en uitvoerders, werkzaam in de restauratie. Onmisbaar voor de vakman die zijn kennis wil verdiepen. (meer info)
 • 14, 21, 28 maart en 4 april 2017: Begeleiding Uitvoering Restauraties 1
  Locatie: Ruinen
  Een stevige introductiecursus voor bouwkundigen die betrokken zijn bij de beoordeling en begeleiding van onderhoud en restauratie van monumenten. De meest belangrijke thema's binnen de restauratie komen aan bod. (meer info)

Wilt u uw kennis up-to-date houden?

Download hier de brochure

en maak uw keuze. Inschrijven kan via:

www.restauratiecentrum.nl

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.