Nationaal Restauratie Centrum (logo)Nieuws en Cursusaanbod in februari en maart

Incompany Toepassen van kwaliteitsnormen in de monumentenzorg

 • Deze nieuwe cursus slaat aan. Na de eerste bijeenkomst op onze cursuslocatie in Amsterdam worden momenteel vier incompanydagen gehouden voor leden van de Vakgroep Restauratie. In totaal volgen ruim 50 medewerkers van erkende restauratie-bouwbedrijven deze interessante cursus. Op de foto de cursusdag bij PHB in Deventer (26-1-2016). Gastheer Hennie Schrijver vond het een zeer boeiende en nuttige cursus.

  Deze cursus is ook geschikt voor:
  - medewerkers van architecten- en adviesbureaus,
  - monumentenwachters,
  - medewerkers van gemeenten en omgevingsdiensten,
  - medewerkers van vastgoedbedrijven en POM's en
  - auditoren van de verschillende erkenningsregelingen (ERM en Kennis en Kunde).

  Ook een incompanydag voor uw medewerkers of brancheorganisatie organiseren? Neem gerust contact met ons op: info@restauratiecentrum.nl of 020-623 77 91.

  De reguliere cursus Toepassen van kwaliteitsnormen wordt in 2016 georganiseerd op:
  - donderdag 7 april 2016 (bij het GRC in Arnhem)
  - donderdag 13 oktober 2016 (bij het NRC in Amsterdam)

Even voorstellen

 • Onze docenten zijn allen ervaren monumentenzorgers, die dagelijks werkzaam zijn in de praktijk. Graag stellen wij één van onze docenten aan u voor:
Louis Gerdessen is projectleider bij Van Hoogevest Architecten in Amersfoort. Bij dit bureau heeft hij sinds 1978 restauraties begeleid en voorbereid. De technische kant van het restaureren heeft zijn speciale aandacht. Kennis en ervaring draagt hij uit bij diverse restauratieopleidingen, waaronder de Hogeschool Utrecht en het NRC.
Louis Gerdessen geeft de Masterclass Restauratiemetselwerk op: donderdag 18 februari 2016 (bij het NRC in Amsterdam) en op donderdag 10 november 2016 (bij het GRC in Arnhem).

Cursussen februari en maart

 • 18 februari 2016: Masterclass Restauratiemetselwerk
  Locatie: Amsterdam
  (nog 6 plaatsen beschikbaar)
  Een verdiepingscursus voor ervaren metselaars, voegers, uitvoerders, monumentenwachters, inspecteurs en toezichthouders. Reactie van een cursist: "Veel kennis opgedaan! Het contact met mede-cursisten, professionals uit verschillende richtingen was ook zeer stimulerend". (meer info)
 • 10, 17, 24 en 31 maart 2016: Begeleiding Uitvoering Restauratie I
  Locatie: Amsterdam
  (nog 4 plaatsen beschikbaar)
  Tijdens deze 4-daagse cursus worden de meest belangrijke thema's binnen de restauratie behandeld. De lesstof biedt basiskennis, die belangrijk is bij de beoordeling en begeleiding van restauratieprojecten. (meer info)
 • 15 en 16 maart 2016: Praktijkcursus Herstel van stucwerk
  Locatie: Arnhem
  (nog 6 plaatsen beschikbaar)
  Een cursus voor voorlieden en metselaars, die regelmatig bestaand stucwerk van wanden en plinten plaatselijk moeten herstellen, aanhelen en afwerken. Tijdens de cursusdagen worden diverse praktijkopdrachten uitgevoerd, onder leiding van een ervaren docent. (meer info)
 • 17 en 18 maart 2016: Praktijkcursus Masterclass Houtconstructies
  Locatie: Utrecht
  (nog 4 plaatsen beschikbaar)
  Wegens grote belangstelling wordt deze cursus een extra keer georganiseerd. Een bijscholingscursus voor ervaren all-round timmerlieden en uitvoerders over veel voorkomende problemen bij historische houtconstructies. De cursisten oefenen zelf verschillende reparatietechnieken. (meer info)

  Wilt u uw kennis up-to-date houden? Download hier de brochure en maak uw keuze.
  Inschrijven kan via: www.restauratiecentrum.nl
Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.