Nationaal Restauratie Centrum (logo)Nieuws en Cursusaanbod februari en maart 2017

Praktijktrainingen voor ervaren restauratievaklieden in de winter

 • In de koude maanden vinden binnen de praktijktrainingen voor ervaren vaklieden plaats. Op 26 en 27 januari jl. werd bij het GRC in Arnhem de praktijktraining Herstel van Stucwerk gehouden (zie foto's).


 • Vandaag en morgen vindt de praktijktraining Lood bij dakbedekkingen en goten plaats in Amersfoort.
 • Op 9 en 10 februari 2017 wordt, ook in Amersfoort, de praktijktraining Houtconstructies gegeven. Er zijn geen plaatsen meer, maar er is al een wachtlijst. Als er genoeg wachtenden zijn wordt een tweede cursus gepland.
 • Voor de laatste praktijktraining van dit seizoen, Herstel van kozijnen, ramen, deuren en luiken op 23 en 24 maart 2017, zijn nog plaatsen vrij. Ook deze training vindt in Amersfoort plaats. U kunt zich aanmelden via de website.

Even voorstellen

 • Onze docenten zijn allen ervaren monumentenzorgers, die dagelijks werkzaam zijn in de praktijk. Graag stellen wij een van onze docenten aan u voor:
Wilfred Mengerink is begonnen als timmerman bij enkele restauratiebedrijven. Na het volgen van de opleidingen tot restauratietimmerman en restauratiemedewerker, is hij bij de stichting Monumentenwacht Gelderland gaan werken, waar hij monumenten inspecteert op de bouwkundige staat, adviezen geeft en rapportages maakt. Hij geeft ook les bij het GRC en het NRC over o.a. schilderwerk en metsel- en voegwerk.

Wilfred verzorgt op 4 april 2017 in Ruinen, binnen de 4-daagse cursus Begeleiding Uitvoering Restauraties 1, de laatste cursusdag, die in het teken van 'steen' staat. Hij doet dit samen met natuursteenexpert John van den Heuvel.

Cursussen in februari 2017

 • 9 en 10 februari 2017: Praktijkcursus Houtconstructies
  Locatie: Amersfoort

  Deze cursus is volgeboekt. Er is al een wachtlijst. Zodra er voldoende wachtenden zijn wordt een extra cursus ingepland.
  Een tweedaagse praktijktraining voor ervaren vaklieden. De eerste ochtend wordt uitleg gegeven over houtconstructies en onjuiste technieken. Daarna gaan de cursisten zelf aan het werk. (meer info)

Cursussen in maart 2017

 • 9 maart 2017: Natuursteen in monumenten
  Locatie: Steenhouwerij Meesters-In, Ameide

  Een interessante introductiecursus, die wordt georganiseerd bij een steenhouwerij. Eerst worden natuursteensoorten, eigenschappen, verwerkings- en toepassingsmogelijkheden behandeld, daarna kunt u een kijkje nemen in de praktijk. (meer info)
 • 23 en 24 maart 2017: Praktijktraining Herstel van kozijnen, ramen, deuren en luiken
  Locatie: Amersfoort
  Een tweedaagse praktijkcursus voor ervaren allround timmerlieden en uitvoerders, werkzaam in de restauratie. Onmisbaar voor de vakman die zijn kennis wil verdiepen. (meer info)
 • 14, 21, 28 maart en 4 april 2017: Begeleiding Uitvoering Restauraties 1
  Locatie: Ruinen
  Een stevige introductiecursus voor bouwkundigen, die betrokken zijn bij de beoordeling en begeleiding van onderhoud en restauratie van monumenten. De meest belangrijke thema's binnen de restauratie komen aan bod. (meer info)

Wilt u uw kennis up-to-date houden?

Download hier de brochure

en maak uw keuze. Inschrijven kan via:

www.restauratiecentrum.nl

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.