Nationaal Restauratie Centrum (logo)Nieuwsbrief December 2015

Nieuws en Cursusaanbod in december 2015 en januari 2016

Cursusprogramma 2016 bekend

 • Eind november is het cursusprogramma voor 2016 verstuurd aan onze relaties.
Er staan komend jaar veel interessante cursussen gepland, die zowel op onze eigen cursuslocatie in Amsterdam, als in Arnhem bij onze partner; het Gelders Restauratie Centrum, worden gegeven. Wilt u het programmaboekje ook ontvangen? E-mail dan even uw postadres aan: info@restauratiecentrum.nl. U kunt het boekje ook bekijken op onze website: programma 2016.

Even voorstellen

 • Onze docenten zijn allen ervaren monumentenzorgers, die dagelijks werkzaam zijn in de praktijk. Graag stellen wij één van onze docenten aan u voor:
Gert Tutert is werkzaam als adviseur bij de Stichting Behoud Kerkelijke Gebouwen Gelderland, Overijssel en Flevoland. Deze organisatie is gespecialiseerd in het begeleiden van restauraties van kerken en het tot die gebouwen behorend meubilair en orgels. Hij heeft ruime ervaring als timmerman en uitvoerder en werkt als docent voor zowel het GRC als het NRC.
Op dinsdag 2 en woensdag 3 februari 2016 geeft hij, samen met docent Klaas Boeder, de Masterclass Houtconstructies voor ervaren timmerlieden en uitvoerders op de NRC-praktijkcursuslocatie in Utrecht.

Cursussen december 2015

 • 10 december 2015: Masterclass 'Restauratiemetsel- en voegwerk in de restauratie'
  (met scholingsfondsvergoeding)
  In deze cursus, waarin de ervaren restauratiemetselaar, monumentenwachter, projectleider of toezichthouder zijn kennis over materialen en technieken kan vergroten, zijn nog een paar plekken beschikbaar. De cursus wordt bij het NRC in Amsterdam gegeven  (meer info)
 • 17 december 2015: Toepassen van Kwaliteitsnormen in de Monumentenzorg
  Wat iedere restauratieprofessional moet weten over de nieuwe ERM-richtlijnen wordt aan de hand van praktijkcases helder uitgelegd. Actueel en allesbehalve saai! De cursus op 17 december is vol, u kunt zich nog wel inschrijven voor de reservelijst of voor één van de twee cursusdata in 2016. Dan wordt de cursus gegeven op 7 april (bij het GRC in Arnhem) en op 13 oktober (bij het NRC in Amsterdam) (meer info)

Cursussen januari 2016 en begin februari 2016

 • 27+28 januari 2016: Lood bij dakbedekking en goten
  Een  tweedaagse praktijktraining voor ervaren vaklieden, die wordt gegeven bij het GRC in Arnhem. De cursisten krijgen niet alleen uitleg over de toepassing van lood in de restauratie, maar gaan zelf ook uitgebreid aan de slag, onder leiding van een ervaren docent. (meer info)
 • 2+3 februari 2016: Masterclass Houtconstructies
  Een tweedaagse praktijktraining voor ervaren vaklieden, die wordt gegeven op de praktijklocatie van het NRC in Utrecht. De eerste ochtend wordt uitleg gegeven over houtconstructies en onjuiste technieken. Daarna gaan de cursisten zelf aan het werk, onder leiding van onze ervaren docent Gert Tutert (zie foto en toelichting hierboven bij 'Even voorstellen') (meer info)
 • 4 februari 2016: Masterclass 'Houtsoorten en toepassing in de restauratie'
  Een interactieve en populaire cursus die keer op keer veel cursisten trekt. "Goede opfrissing, aanvulling en verdieping van mijn houtkennis', vatte een cursist samen. De cursus wordt bij het NRC Amsterdam gegeven. (meer info)

Wilt u uw kennis up-to-date houden? Download hier de brochure en maak uw keuze.
Inschrijven kan via: www.restauratiecentrum.nl

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.