Nationaal Restauratie Centrum (logo)Nieuws en Cursusaanbod december 2016, januari & februari 2017

Het nieuwe cursusprogramma 2017 is uit

 • Velen van u ontvangen deze week het nieuwe cursusprogramma voor 2017. Mocht u het niet in de bus aantreffen, stuur dan even een mailtje met uw postadres naar info@restauratiecentrum.nl. Wij sturen het u dan snel toe. Overigens kunt u het nieuwe aanbod ook op onze website vinden: NRC-cursusprogramma 2017

Het NRC verhuist naar Amersfoort

 • Begin 2017 verhuist het NRC naar het monumentale kloostercomplex Onze Lieve Vrouw ter Eem aan de Daam Fockemalaan 22 in Amersfoort. Wij begroeten u vanaf 1 mei 2017 graag op onze nieuwe plek in dit prachtige rijksmonument, waar ook allerlei andere erfgoedorganisaties gevestigd zijn.

Cursussen in december 2016

 • 17 en 24 november + 1 december 2016: Begeleiding Uitvoering Restauraties 2
  Locatie: Amsterdam
  Tijdens deze 3-daagse cursus worden de meest belangrijke thema's binnen de restauratie dieper uitgewerkt. Op het programma staan: bestekken, constructies, dakbedekkingen en de afwerking (zowel binnen als buiten) van een monument. (meer info)
 • 25 november, 2 en 9 december 2016: Herkennen van Bouwstijlen
  Locatie: Amsterdam

  Tijdens drie interactieve cursusdagen leidt docent Ernest Kurpershoek u letterlijk en figuurlijk door de eeuwen. Een cursist over deze drie dagen: "Veel geleerd, goede balans tussen klassikaal les en architectuurwandelingen in historisch Amsterdam. Leuk en afwisselend". (meer info)

Cursussen in januari 2017

 • 26 en 27 januari 2017: Praktijkcursus Herstel van Stucwerk
  Locatie: Arnhem
  Een cursus voor voorlieden en metselaars, die regelmatig bestaand stucwerk van wanden en plinten plaatselijk moeten herstellen, aanhelen en afwerken. Tijdens de twee cursusdagen worden diverse opdrachten uitgevoerd. (meer info)

Cursussen in februari 2017

 • 2 en 3 februari 2017: Praktijkcursus lood bij dakbedekkingen en goten
  Locatie: Amersfoort
  Een tweedaagse praktijktraining voor ervaren vaklieden over de toepassing van lood in de restauratie van monumenten. Naast een theoretisch deel, worden diverse werkstukken gemaakt, onder leiding van een ervaren docent. (meer info)
 • 9 en 10 februari 2017: Praktijkcursus Houtconstructies
  Locatie: Amersfoort
  Een tweedaagse praktijktraining voor ervaren vaklieden. De eerste ochtend wordt uitleg gegeven over houtconstructies en onjuiste technieken. Daarna gaan de cursisten zelf aan het werk. (meer info)

Wilt u uw kennis up-to-date houden? Download hier de brochure en maak uw keuze. Inschrijven kan via: www.restauratiecentrum.nl

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.