Nationaal Restauratie Centrum (logo)Nieuws en Cursusaanbod april en mei 2018

Open avond goed bezocht

Op 8 maart 2018 bezochten zo'n 40 geïnteresseerden de open avond van het Nationaal Restauratie Centrum, de Hogeschool Utrecht, het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen, de ErfgoedAcademie, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en het Gelders Restauratie Centrum. In de cursuszaal werden presentaties gegeven door alle instellingen. NRC-docent Joop Jansen gaf een mini-cursus over houtaantasting (zie foto). In de hal konden de bezoekers vragen stellen bij de presentatie-tafels en informatie mee naar huis nemen. Wie weet zien we u bij een toekomstige open avond ook een keer!

Even voorstellen

 • Onze docenten zijn allen ervaren monumentenzorgers, die dagelijks werkzaam zijn in de praktijk. Graag stellen wij één van onze docenten aan u voor:
Ron Spaan is Hoofd Restauratie en Realisatie bij BOEi. Hij is ruim 20 jaar werkzaam als adviseur in de restauratiebranche. Daarnaast is hij gastdocent Bouwhistorie, Restauratie en Monumentenzorg aan de Hogeschool Utrecht. Ook is hij lid van het Centraal College van Deskundigen Restauratiekwaliteit van de Stichting ERM.
Ron verzorgt, samen met Joop Jansen, de cursus Toepassen van kwaliteitsnormen in de monumentenzorg op 17 april 2018 in Amersfoort

Cursussen in april 2018

 • 12 april 2018: Introcursus Monumentenzorg voor vastgoedorganisaties
  Locatie: Arnhem

  Voor de snelle beslisser - aanmelden kan tot 5 april a.s.:
  Een intensieve cursusdag waarin de meest relevante onderwerpen uit de monumentenzorg vlot de revue passeren. In de middag vindt een excursie plaats (projectbezoek of stadswandeling). (meer info)
 • 17 april 2018: Toepassen van kwaliteitsnormen in de monumentenzorg
  Locatie: Amersfoort

  Kwaliteit bij de uitvoering van restauratiewerk is niet altijd vanzelfsprekend. Tijdens deze dag wordt praktisch ingegaan op de beoordelings- en uitvoeringsrichtlijnen die binnen de stichting ERM door vele betrokken partijen in de monumentenzorg zijn ontwikkeld. (meer info)
 • 19 april 2018: Duurzame monumentenzorg (Energiebesparing in monumenten)
  Locatie: Arnhem

  Vier docenten nemen u deze dag interactief mee door de vele nieuwe ontwikkelingen in dit jonge vakgebied (meer info).
 • 23 april 2018: Praktijktraining Kepers en nokvorsten
  Locatie: Amersfoort

  Een ééndaagse praktijktraining met eerst een kort theoriedeel over pansoorten, nok- en kepervorsten en de eisen uit de URL 4014 Historisch pannendak. Daarna worden praktijkopdrachten uitgevoerd.
  Let op: Deze cursus is volgeboekt.
  Bij voldoende inschrijvingen, wordt een extra cursusdag georganiseerd. (meer info).

Cursussen in mei 2018

 • 15 mei, 22 mei en 29 mei 2018: Begeleiding Uitvoering Restauraties 2
  Locatie: Ruinen

  Tijdens deze 3-daagse cursus worden de belangrijkste thema's binnen de restauratie dieper uitgewerkt. In Ruinen wordt een ochtend besteed aan herstelmethodieken bij aardbevingsschade en het bouwkundig versterken van monumentale en beeldbepalende panden. (meer info).
 • 24 mei, 31 mei, 7 juni en 14 juni 2018: Begeleiding Uitvoering Restauraties 1
  Locatie: Amersfoort
  Een stevige introductiecursus voor bouwkundigen, die betrokken zijn bij de beoordeling en begeleiding van onderhoud en restauratie van monumenten. De meest belangrijke thema’s binnen de restauratie komen aan bod. (meer info)
Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.