Nationaal Restauratie Centrum (logo)Nieuws en Cursusaanbod in april en mei

Interessante excursie ENKA-projecten tijdens de BUR 1 - cursus

 • Op de derde dag van de vierdaagse cursus Begeleiding Uitvoering Restauraties 1, vindt altijd een excursie plaats naar enkele lopende restauratieprojecten. Tijdens deze dag wordt uitleg gegeven over allerlei aspecten, vanuit de uitvoeringspraktijk. Op 24 maart jl. werd een bezoek gebracht aan de restauratie van de Westhal van de ENKA-fabriek in Ede én aan de restauratie Bitterzoutloods, eveneens op het ENKA-terrein.

  Foto: De BUR 1-cursusgroep bezoekt restauraties op het ENKA-terrein in Ede.

Even voorstellen

 • Onze docenten zijn allen ervaren monumentenzorgers, die dagelijks werkzaam zijn in de praktijk. Graag stellen wij één van onze docenten aan u voor:
Bert Jonker is zelfstandig restaurator en kleuronderzoeker van historische interieurs. Hij is vaak betrokken bij kleuronderzoeken aan toonaangevende monumenten, zoals schilderingen in de Bazel in Amsterdam en de oorspronkelijke kleurstelling van de keizerskroon op de Westertoren in Amsterdam.

Bert verzorgt op 21 en 22 april 2016 de cursus Kleurhistorisch Onderzoek. Deze cursus wordt gegeven bij het NRC in Amsterdam.

Cursussen april en mei

 • 7 april 2016: Toepassen van kwaliteitsnormen in de monumentenzorg
  Locatie: Arnhem - VOL (volgende datum is 13-10-2016, locatie Amsterdam)
  Deze nieuwe cursus is al door tientallen erfgoedprofessionals gevolgd. Kwaliteitsborging van restauratiewerk is tenslotte een verantwoordelijkheid van alle partijen in de keten. (meer info)
 • Kozijnen, ramen, deuren en luiken (datum nader te bepalen)
  Locatie: Amsterdam

  Een op de praktijk gerichte cursusdag, waarin het maken en herstellen van buiten- en binnenramen, deuren, deurkozijnen en luiken aan bod komen. Ook worden de gebruikte houtsoorten besproken. (meer info)
  Deze cursus was gepland voor 14 april, maar heeft net te weinig inschrijvingen. Zodra er voldoende inschrijvingen zijn wordt in overleg alsnog een datum geprikt.
 • 19 april 2016: Bouwstijlen over metsel- en voegwerk
  Locatie: Amsterdam - NOG 4 PLAATSEN VRIJ

  Een nieuwe cursusdag voor restauratievoegers en restauratiemetselaars, die werkzaam zijn op onderhouds- en restauratieprojecten in de monumentenzorg. De inhoud is afgestemd op de eisen in de uitvoeringsrichtlijnen voor historisch metsel- en voegwerk. (meer info)
 • 21 en 22 april 2016: Kleurhistorisch onderzoek
  Locatie: Amsterdam - NOG 4 PLAATSEN VRIJ

  Twee cursusdagen waarin theorie en praktijk volop worden gecombineerd.
  Een cursist over deze cursus: Inspirerende cursus, geweldig leuk. Goede combi van theorie en zelf kleuronderzoek doen. (meer info)
 • 12, 19 en 26 mi 2016: Begeleiding Uitvoering Restauraties 2
  Locatie: Amsterdam - NOG 4 PLAATSEN VRIJ

  Een driedaagse cursus, waarin de meest belangrijke thema's vanuit het restauratieproces dieper worden uitgewerkt. (meer info)

  Wilt u uw kennis up-to-date houden? Download hier de brochure en maak uw keuze.
  Inschrijven kan via: www.restauratiecentrum.nl
Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.