Nationaal Restauratie Centrum (logo)Nieuws en Cursusaanbod april en mei 2017

Nieuwe cursusdag: Herstel van historisch beton - donderdag 7 september 2017

 • De restauratiesector krijgt steeds meer te maken met jonge monumenten met betonschade. Het restaureren van beton is een specialisme en gaat verder dan alleen het aansmeren van een schadeplaats. Hoe kan duurzaam betonherstel zowel vanuit constructief oogpunt, als cultuurhistorische waarden plaatsvinden? In een nieuwe cursusdag wordt hier uitgebreid op ingegaan. Kijk op onze website voor meer informatie!

Begeleiding Uitvoering Restauratie 1 in Ruinen

 • In samenwerking met de Vereniging Restauratie Noord loopt momenteel de 4-daagse BUR 1 introductiecursus in het noorden van het land. Op 28 maart jl. bezocht de cursusgroep van 13 personen twee restauratieprojecten in Leeuwarden; de Blokhuispoort (zie foto links) en het Sint Anthony Gasthuis (zie foto rechts). Hier zijn resp. Bouwgroep Dijkstra Draisma BV en Bouwbedrijf De Vries Leeuwarden BV volop aan het restaureren.

   

Praktijktrainingen Herstel van Kozijnen in Amersfoort en Raamsdonksveer

 • In de week van 20 maart jl. werd deze 2-daagse training voor ervaren vakmensen maar liefst twee keer georganiseerd. Als incompanycursus voor de medewerkers van Oome Raamsdonk BV in Raamsdonksveer. En als reguliere NRC-cursus voor een diverse groep restauratievakmensen bij Bouw- en Restauratiebedrijf Van de Burgt & Strooij BV in Amersfoort.

   

Even voorstellen

 • Onze docenten zijn allen ervaren monumentenzorgers, die dagelijks werkzaam zijn in de praktijk. Graag stellen wij een van onze docenten aan u voor:
Bert van Bommel is ambtelijk adviseur van de Rijksbouwmeester en docent en onderzoeker bij de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft, beide op het vlak van de monumentenzorg.

Bert verzorgt op 11 april a.s., samen met Miel Wijnen, Jaap de Jonge en Dick van 't Slot de cursus: Duurzame monumentenzorg - Energiebesparing in monumenten. Deze cursus wordt gegeven bij onze partner, het Gelders Restauratie Centrum in Arnhem.

Cursussen in april 2017

 • 11 april 2017: Duurzame monumentenzorg (energiebesparing in monumenten)
  Locatie: Arnhem
  Vier docenten nemen u deze dag interactief mee door de vele nieuwe ontwikkelingen in dit jonge vakgebied. Er is nog één plek beschikbaar voor de snelle beslisser. De cursus wordt op 2 november a.s. weer gegeven in Amersfoort. (meer info).

Cursussen in mei 2017

 • 2, 9, 16 en 23 mei 2017: Begeleiding Uitvoering Restauraties 1
  Locatie: Amersfoort

  Deze 4-daagse introductiecursus is volgeboekt. U kunt zich uiteraard wel aanmelden voor de najaarsronde van deze cursus op 19, 26 september, 3 en 10 oktober a.s. (meer info).

Wilt u uw kennis up-to-date houden? Download hier de brochure en maak uw keuze. Inschrijven kan via: www.restauratiecentrum.nl

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik je hier.